Siri Kolu - Kesän jälkeen kaikki on toisin

Suomenkielinen alkuteos (2016)
Kustantamo: Otava
Sivumäärä: 110
Mistä sain? Kirjastolta lainattu


Olen jo hyvän tovin miettinyt mitä kirjoittaisin tästä kirjasta.  Tovin jo mietin jättää kirjoittamatta, mutta halusin kuitenkin antaa näkyvyyttä teokselle.  Kyseessä on siis Siri Kolun erityisesti nuorille suunnattu kirja, joka kertoo transsukupuolisen Peetun tarinaa.
Peetulla on kesän jälkeen edessä korjaushoitojen leikkaukset, jota hän odottaa huolimatta siitä, että korjaushoidot eivät ole se kaikkein helpoin kokemus ihmisen elämässä. Hoidot on kuitenkin tehtävä, jotta voisi tulla omaksi itsekseen. Odotusta helpottamaan Peetun isä tarjoaa pojalleen kymmenen purjelentoa joiden aikana he keskustelevat.
Teos ei ollut mitenkään mieleenpainuva jos ei huonokaan. Se oli ihan kiva lukaista läpi, mutta pari kuukautta lukemisen jälkeen ei ole enää mielessä mitä tarinassa sitten oikeastaan tapahtuikaan. Positiivisia puoliakin toki on - erityisesti se, että Peetun transsukupuolisuutta ei alleviivata erityisesti vaan se on yksi hänen ominaisuuksistaan muiden joukossa. Toisaalta teoksesta näkee, että Kolu on tehnyt työtä ottaakseen selvää faktoista; tarinassa puhutaan bindereistä, phallosta ynnä muista ihan asioiden oikeilla nimillä. Politiikkaakin oli laitettu mukaan, mikä oli sinänsä hyvä asia translain uudistamisen junnatessa paikoillaan.
Jälleen kerran on kuitenkin nähtävänä se ongelma, että tavoittaako tämä teos sellaista lukijakuntaa, jonka sen soisi lukevan.

Kommentit

 1. Kesälukumaratonpäivä lähestyy! Postausten linkitys-artikkeli on jo julkaistu https://jakaikkeamuuta.blogspot.fi/2016/07/blogistanian-lukumaraton-2016.html. Tervetuloa mukaan ja mahtavaa maratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut pitkään matkoilla, joten maratoonaaminen jäi välistä tällä kertaa.

   Poista
 2. Tämän voisin kyllä lukea jossain vaiheessa. Aihe kiinnostaa ja Kolu kirjailijana myös. Haastoin sinut mielipidevastauksiin, ole hyvä: http://suketus.blogspot.fi/2016/07/unpopular-bookish-opinions-haaste.html

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit