Heinäkuun lukumaraton


Kirjabloggaajien kesän toinen lukumaraton järjestetään 7.7. ja totuttuun tapaan sen saa aloittaa ja lopettaa minä päivänä tahansa, kunhan osa lukemisesta menee varsinaiselle päivälle. 

Päädyin aloittamaan oman lukuhetkeni nyt lauantaina klo 14.20. Ensimmäisenä jatkan Delanyn Hoggin parissa, jota olen lukenut jo kuutisenkymmentä sivua, ja joka on klassikkohaasteen teokseni. Toisena lukuun päätyy oletettavasti Linden tämän vuotinen teos Mördarens mamma ja sen jälkeen jos aikaa ja intoa vielä riittää, jatkan jossain satunnaisessa järjestyksessä joko kirjastopinoni pienentämistä tai kurkin mitä omasta hyllystä löytyy. 

Tarkoitukseni on lähteä maratonille rennosti. Haluan antaa ennemmin yhden päivän mennä lukeminen edellä kuin että paahtaisin hikisesti koko ajan. Oli lopputulos sitten neljätoista sivua tai muutama sata, olen yhtä kaikki tyytyväinen. 

Olen maratoonannut jo monta kertaa, muutaman kerran vuodessa. Tässä ajassa on tullut kokeiltua kaikenlaisia tyylejä - kaikkea kevyistä lastenkirjoista tietokirjoihin ja vaikeakielisistä kirjoista lakikirjaan. Lakikirja lienee ikimuistoisin maratonluettavani, mutta olen viehättynyt vaikeakielisten kirjojen lukemiseen, joiden kanssa sivumäärä jää alle sataan. Valitettavasti en ole vähään aikaan löytänyt tällaista, joten maraton sellaisten parissa ei onnistu. 

Päivitän tähän postaukseen tiedot maratonin jälkeen ja mahdollisesti joitain väliaikatietoja. 

*****
Maraton on tullut päätökseensä. Se kului rennosti lukien ja muutaman tunnin tietokoneongelmia ratkoen. Päädyin hetken mielijohteesta aloittamaan Hoggin ihan kokonaan alusta ja lueskelin hitaasti, koska kyseessä on paljon ajatuksia herättävä teos. 

Parasta oli istua ulkona lämpimässä auringon paisteessa lukemassa, välillä käyden lenkillä sulattelemassa teoksen herättämiä mietteitä. Luin tunnin parin pätkissä, sillä haluan antaa tälle teokselle sen ajan minkä se vaatii, enkä lukenut enää yömyöhään silmät puoliksi kiinni, koska puoliväsynyt lukeminen ei tekisi oikeutta Hoggin hienoudelle.

Loppulukemaksi kertyi 142 sivua. 

Samuel R. Delany - Hogg (luettu osittain)

Kiitos Katriinalle lukumaratonin järjestämisestä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit