Kirjabloggaajien kesän viimeinen lukumaraton

Kuva: Pixabay

Kesän kolmas ja viimeinen kirjabloggaajien yhteinen lukumaraton on nyt tullut osaltani päätökseen. Olen osallistunut kahteen aikaisempaankin rennosti lukien ja niin tein tälläkin kertaa. 

Aloitin maratonin Jóanes Nielsenin runokokoelmalla Gudahøvd, josta luin muutaman sivun. Ihastuin fäärin soljuvuuteen ja kauneuteen runoilmaisussa. Nielsenin runoissa on myös monia kiinnostavia teemoja, joihin paneutumista jatkan. 

Tällä maratonilla kokeilin tietokirjoja. Luin selaillen, opiskelin ja tein muistiinpanoja. Kokeilu oli yllättävän miellyttävä tapa maratoonata. Tietokirjat etenivät hyvin ja niistä sai yleiskatsauksen lisäksi myös paljon yksityiskohtaista tietoa, koska maratonilla todella oli aikaa keskittyä. Teokset käsittelevät tieteentutkimusta varsinkin filosofisesta näkökulmasta. Hermeneutiikka, Feyerabend, konstruktivismi ja Duhem—Quine-teesi monen muun lisäksi tulivat hieman tutummiksi. 

Kun väsymystaso oli liian suuri tietokirjoille, päädyin vielä kuuntelemaan satuja. Aloitin aamun saduilla, kuuntelin pari päivällä ja jatkoin loppuun illalla. Lukijana toimi Christoffer (Cristofer, Christofer?) jokin (sukunimen kirjoitusasua en lähde edes arvailemaan). Grimmin sadut ovat pääosin varsin tuttuja, vaikka yllättävän paljon olen onnistunut jo ihan tunnetuimmistakin saduista unohtamaan. Lukija lukee selkeästi ja nimeään lukuun ottamatta puheesta saa täysin selvän. 

Luin ja kuuntelin seuraavia:
  • Jóanes Nielsen - Gudahøvd (luettu osittain)
  • Panu Raatikainen - Ihmistieteet ja filosofia (luettu osittain)
  • Mika Kiikeri ja Petri Ylikoski - Tiede tutkimuskohteena (luettu osittain)
  • Grimms eventyr fortalt for børn - Sesam

Sivumäärää en osaa tarkalleen sanoa, koska en laskenut, mutta parisen sataa voisin arvata. Äänikirjan kesto on 1h 59min 53s. Se löytyy Youtubesta täältä.

Kiitos siis Niinalle Yöpöydän kirjat -blogista maratonin järjestelystä. 


Í tríggjar dagar fleyg og feyk tann níggju gramm tungi kroppurin teir
umleið 850 kilometrarnar frá Stavangerleiðini til Norðdepils
hann brast í køksrútin
visti ikki at menniskjunnar bústaðir eru glasklæddir.

~ Jóanes Nielsen (mynd: Wikipedia)

Kommentit

Suositut tekstit