Team Pärvelö - Hyi, Homoa!

Julkaistu: 2012
Kustantamo: Team Pärvelö
Sivumäärä: 92
Mistä sain? Kirjastosta lainattu

Team Pärvelön julkaisu Hyi, Homoa! johdattaa lukijan suomalaisuuteen, maalaismaisemiin ja homoseksuaalisuuteen.

Kokoelman piirtäjinä ovat:

Katarina Vesikko/Puppun
Ella Kurki,
Päivi Niinikangas/Ered
Tubbs
Taina Koskinen/Myrntai
Anni Keränen
Saija Korkiakoski
Hanna-Pirita Lehkonen
Miukki Kekkonen
Muura Karoliina
Raakel Hokkanen
Maaria Laurinen
Niko-Petteri Niva
Susanna Nousiainen/Suspu
Muura Karoliina
Kampela
Raakel Hokkanen
Maria Sunqvist (Muutama sana homosarjakuvasta)

Olen pohtinut jo pari viikkoa, mitä kirjoittaisin tästä kirjasta, joka oli ihan viihdyttävä, mutta samalla jätti - no, ei jättänyt mitään.

Kokoelma on ihan mukava ja kevyt, kun kaipaa nopeaa lukemista jossa saa ihan vapaasti antaa ajatustensa vaellella. Vain yksi sarjakuva on sellainen, että siitä ei saanut mitään selvää vaikka kuinka yritti lukea pariinkin otteeseen. Muutoin piirtäjät ovat kyllä tehneet ulkoasullisesti hienoa jälkeä.

Mikä parasta, kirjassa ei osoitella erityisesti homoseksuaalisuutta ja tehdä siitä jotain mystistä kummallisuutta. Toki se on merkittävässä osassa, mutta aikalailla arkisesti ja hyväntuulisesti. Onhan tarinaa joulupukistakin ja Kalevalaa ''hieman'' sovellettu. Hyi, Homoa! on sellainen hetkellinen hauskuus.

Sarjakuvista voi bongailla viittauksia suomalaiseen kulttuuriin, kirjallisuuteen, perinteisiin että myös ihan nykymaailmaan. Paljon oli perinteisiä tarinoita muokattu uusiksi versioiksi.

Maria Sunqvistin kirjoitukseen ''Muutama sana homosarjakuvasta'' olisin kaivannut paljon enemmän syvyyttä ja pituutta. Nyt se on lyhyt katsaus, mutta loppuu ennemmin kuin siitä saa mitään irti.

Toteamatta mitään muuta, onhan tämä sellainen kokoelma, jonka voisi kuvitella lukevansa paremminkin aurinkoisena kesäpäivänä laiturilla maaten, veden liplatellessa ja mansikoita mutustellen. Ehkä Hyi, Homoa! olisi jättänyt jotakin enemmänkin jälkeensä, mikäli tilanne jossa luin kirjan, olisi ollut erilainen.

Kommentit

Suositut tekstit