Kirjaisa haaste

Sain jokin aika sitten Suketukselta haasteen, jossa kerrotaan mielipiteitä kirjoista.
Säännöt:1. Linkitä haasteen antaja blogipostaukseesi ja lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkitä heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta ja linkitä heille postauksesi, jotta he tietävät,
mikä on homman nimi.
1. Kirja tai kirjasarja, josta kaikki muut pitävät, mutta sinä et?
Potterit, aina ne Potterit. Ei vain innosta, vaikka maailma tuntuu olevan hulluna niihin. Monet dekkarit ja muut pinnalla olevat sarjat lasketaan tähän kategoriaan myös.


2. Kirja tai kirjasarja, josta sinä pidät, mutta kukaan muu ei pidä?
Olen suorastaan lähtemättömästi rakastunut Gertrude Steinin
Idaan. Ida päätyi aikanaan luettavakseni, kun tein pienen tutkimuksen kirjablogien epäsuosituimmasta teoksesta ja olin lupautunut lukemaan sen teoksen, joka ikinä saa tämän kyseenalaisen tittelin. Onneksi tein tutkimuksen ja luin kirjan, nykyään Ida komeilee hyllyssäni.


3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen kanssa, jonka et olisi halunnut?
Olen lukenut tasan yhden kolmiodraaman -
Lerouxin Oopperan kummituksen. Tavallaan olisin ehkä halunnut, että Christine päätyisi yhteen kummituksen  kanssa, mutta tarkemmin ajatellen en kuitenkaan. En erityisemmin jää harmittelemaan teosten tapahtumia.


4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty:
Chick lit ei ole lainkaan minun juttuni kuten eivät myöskään dekkarit tai fantasia. En edes koe suurta halua pitää niistä, vaikka dekkareita tuntuukin tulevan kustantamoiden painoista kuin viimeistä päivää ja niiden kulutuksen olevan suurta. Toisaalta minua ei juuri koskaan ole kiinnostanut se valtavirtaisin kirjallisuus, vaikka toki poikkeuksiakin on, varsinkin kun lukee klassikoitakin.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä?
Hmm, vaikea ajatella, koska yleensä en muodosta hahmoihin mitään suhdetta. En tiedä onko Maupassantin Ihmissydämen hahmot rakastettuja, mutta minulla ne saavat höyryt nousemaan päästä.


6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et?
Tämäkin on vaikea, jotta en ala toistaa itseäni turhan paljon. Sanoisinko vaikka
Murakami tai Hotakainen, vaikka tuntuukin väärältä tuomita molempien kirjallinen tuotanto vain yhden kirjan perusteella.

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa?
Potterit. Olen lukenut kolme ensimmäistä kirjaa ja neljänteen sitten jämähdin. Ei kiinnosta. Toinen on Nälkäpeli, jota luin kunniakkaasti ehkä kaksikymmentä sivua, raivostuin, luin vähän sieltä täältä, raivostuin enemmän ja heitin kirjan pois.

8. Kirja, joka on huonompi kuin siitä tehty elokuva?
Potterit. Vastaukseksi menee tähänkin, elokuvista kun tämän kohdalla tykkään. Jokin Taru sormusten herrasta kelpaisi myös tähän.
----
Päädyin tässä muutenkin pohtimaan, mitkä ovat sellaisia hahmoja kirjallisuudessa, joista pidän ja kirjailijoita, joiden tuotannosta pidän. Minulla on neljä suosikkikirjailijaa, joiden tuotanto on minulle tavalla tai toisella todella tärkeä: Shakespeare, Gardell, Mukka ja Sade. Katsoin myös suosikkiteosteni listausta. Pohdin sitä, millä puolella kirjastossa usein vierailen ja minkälaisia teoksia sieltä tarttuu mukaan. Lähes poikkeuksetta kaikissa on kaksi yhteneväistä piirrettä - synkkyys ja tabuaiheet. Tästä aiheesta on myös blogiteksti valmisteilla.

Kommentit

Suositut tekstit