Eesti keel (Viro-haaste)

Mu ei teadma midagi Eestist. Mu ei teadma kirjanduses, ajalugu... Se oon veidi piinlik. Ma armastan keeled õppima, nii et ma mõtlesin et ma õpin ka mõnevõrra eesti keelt. Nii palju olen õppinud paari nädala jooksul.

Olen reisinud Eestis. See on huvitav turismiobjekt. Kui ma veel sinna reisin, võib see olla kasulik, et ma tean paar sõna eesti keelt.

*****

Tämä postaus on osa Ompun Viro-haastetta. Reilut kaksi viikkoa sitten lupauduin auttamaan haasteen loppuun saattamisessa. Kirjoitin tekstin jo noin viikko sitten, mutta julkaiseminen on hieman jännittänyt, jos teksti onkin aivan täysin virheellinen. 

Aloitin viron opiskelun täysin ilman pohjatietoja. Tuon tekstin kykenin näillä opeilla kirjoittamaan suhteellisen vaivattomasti. Aloitin opiskelun etsimällä frekvenssisanalistan ja opiskelin sata yleisintä sanaa. Sen jälkeen luin viroksi julkaistuja uutisia. Lopulta kirjoitin tekstinpätkäni tarkistaen yhden taivutuksen. Muuten en ole koskenutkaan kielioppikirjaan. 

Täytyy myöntää, että vironkielessä on jotain, joka hämmentävällä tavalla ärsyttää minua. Varsinkin puhuttu kieli, mutta osin myös kirjoitettu, tuo esille saman tunteen. Osin sen takia, ja osin siksi, että kuitenkin opiskelen jo nyt niin montaa eri kieltä, en usko, että minulla on intoa jatkaa opiskelua tämän pidemmälle. Mahdollisesti hyödynnän saamaani taitoa ja lueskelen sanakirjan kanssa lyhyehköjä vironkielisiä tekstejä. 

Kommentit

  1. Aplodeja!!! Olet oppinut jo niin paljon, että en ihan kaikkea edes tarkkaan ymmärtänyt. Wau mikä saavutus!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit