HELMIKUUN KOONTIA


Helmikuu meni yllättävän nopeasti ja huomaamatta. Kirjallisuus oli hyvin hajanaista ja lukutahti ei ollut se kaikkein paras, vaikka kirjojen määrä pysyi lähes viime kuun tasolla. Bloggaaminen ei ottanut oikein sujuakseen ja arvostelu saattoi olla tekeillä yli viikonkin. Lopulta kaikki arvostelut ilmestyivät blogiin helmikuun aikana, joskin viimeisenä päivänä kirjoitin vain äkkiseltään jotain.

Helmikuussa luetut uusvanhat ja täysin uudet kirjat, tähdet ovat täysin uusien tuttavuuksien perässä:


Jonas Gardell, Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin; 
osa 1: rakkaus*

Saima Harmaja, Sydämeni soi

Laurie Helgoe, Introversion voima: Miksi sisäinen elämäsi on suurin rikkautesi*
 
 Marja Björk, Poika*


Hyvin tuli taas tutustuttua itselleni uuteen kirjallisuuteen. Määrä oli 4/5. Ja täysin uusia oli 3/5. Ei siis näin katsottuna huono.

Yhteensä kirjoja siis tuli luettua viisi kappaletta, sivumäärän ollessa 1178. Vastaavat tulokset olivat tammikuussa 7/1264. Koko alkuvuoden tulos 12/2442.

Viisi tähteä minulta ansaitsi Jonas Gardellin Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin-trilogian ensimmäinen osa. Tämä oli myös ensimmäinen kaunokirjallinen uutuus, jonka olen lukenut pitkään aikaan ja se vaiva, jotta sen sai käsiinsä kannatti nähdä.

Nelosta ei tässäkään kuussa saanut ainutkaan opus.

Kolmosia tuli sitten senkin edestä. Sen ansaitsivat Saima Harmajan runo- ja päiväkirjamerkintäkokoelma Sydämeni soi, Laurie Helgoen Itroversion voima että Marja Björkin viime vuonna ilmestynyt Poika.

Tove Jansson onnistui yllättämään minut positiivisesti Taikatalvellaan, minä kun en yleensä Janssonin tuotoksista ole välittänyt. Kirja ansaitsi kakkosen.

Ykköstä ei saanut ainutkaan kirja, eikä yksikään jäänyt kesken.

Keskiarvo tässä kuussa oli 3, joten kirjallisena arviona positiivinen kokemus.


Hienoja sitaatteja tämän kuun kirjoista:

~ ''Minä... haluan, että elämäni... aikana... saan rakastaa... jotakuta, joka rakastaa minua. ''Tämä käsittämätön, ennenkuulumaton vaatimus oikeudesta rakkauteen.'' Jonas Gardell, Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin, osa 1: rakkaus.

~ ''Jos tietää, mitä tahtoo, ei ole mitään pelättävää.'' Marja Björk, Poika, s. 190

~ ''Täytyy päästä itse selville kaikesta, hän [Tuutikki] sanoi. Ja kiivetä yli aivan yksin.'' Tove Jansson, Taikatalvi, s. 115

~ ''Anna sen selvitä miten parhaiten taitaa. Minä luulen, että se selviää paremmin, jos sillä on vähän vaikeuksia.'' Tove Jansson, Taikatalvi, s. 132

Kommentit

Suositut tekstit