tiistai 25. helmikuuta 2014

(vk.7, keskiviikko)
Laurie Helgoe, Introversion voima: Miksi sisäinen elämäsi on suurin rikkautesi
Introvert Power: why your inner life is your hidden strength  (2008)
Suomennettu 2012
Kustantamo: Ajatushattu Kustannus
Sivumäärä: 297
Mistä sain? Kirjastosta lainattu
 Törmätessäni hienoon termiin kuin introversio otin toki netistä selvää mitä sillä tarkoitetaan. Koskapa tunnistin itseni niin hyvin kuvailuista, päätin metsästää käsiin tämän kyseisen opuksen.
    Introvertilta introvertille - periaatteella kirjoitettu kirja toimii yllättävän hyvin. Se etenee pohdiskelusta mikä on introversio, itsensä hyväksymisen kautta introversion kunnioittamisen taitoon. Kirjassa kehotetaan hyväksymään oma luonteensa ja sen jälkeen muuttamaan se vahvuudeksi ja voimavaraksi.
    Introversion voima etenee johdonmukaisesti alusta alkaen ja sisältää hauskoja harjoituksia, jotka kannustavat ajattelemaan omia tunteita. Kappaleissa painotetaan kuitenkin samalla, että jokaisessa on myös ekstroverttejä piirteitä. Jako ei tässäkään asiassa ole mustavalkoinen. Esimerkkinä käytettiin jiniä ja jangia. Ne ovat kietoutuneina toisiinsa ja tarvitsevat toisiaan, ja jinissä on aina pieni piste jangia sekä päinvastoin. Hauska puoli oli kun kirjailija ylisti Pohjoismaalaista kulttuuria. Vaikkakin Norja oli nostettu erityisesti näkyville, niin myös Suomi oli mainittu introverttien paratiisina. Omaa mieltä lämmitti erityisesti opuksesta huokuva kunnioitus lukemisharrastusta ja kirjoja kohtaan.
    Kaikkein häiritsevin puoli, mikäli sen nyt edes antaa häiritä, on se että Introversion voima toi mieleen aivopesun. Ensin ylistettiin introversiota. Kun lukija oli saanut mieleensä hyvät puolet, aloitettiin kertomaan miksi introvertin ei kannata olla ekstrovertti ja sen jälkeen vielä vahvistettiin ja juurrutettiin ajatus mieleen. Toisaalta myös aivan liiaksi toistettiin sitä, että tutkimusten mukaan introverttejä on enemmän kuin ekstroverttejä. Mikäli kirjasta poimii ne itselleen parhaiten sopivat neuvot, on siitä joka tapauksessa paljon iloa.
    Tämän tyyppisiä kirjoja todella kaipaa kaiken ekstroversion keskelle. Kenenkään ei tarvitse nauttia juhlimisesta tai pinnallisista ''mitä teet työksesi'' keskusteluista. Kokonaisuudessa lopulta hyvä kirja, joka oli onnistuttu mukiinmenevästi sovittamaan Suomen oloihin.
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin