keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kesän toinen lukumaraton 16.7.

Jälleen on takanani lukumaraton - tällä kertaa toinen sellainen. Valitettavasti tai toisaalta onneksi en kyennyt lopulta mitenkään valmistautumaan suoritukseen etukäteen hankkimalla mielenkiintoisia kirjoja. Sen vuoksi sain luettua loppuun kaksi keskeneräisenä ollutta kirjaa, aloitettua uudestaan yhden keskeytetyn, mutta yhä pinoissa kummitelleen ja avattua yhden täysin uuden kirjan. Kokonaisuudessaan maraton oli jälleen erittäin positiivinen kokemus ja tuntui vielä helpommalta kuin edellinen. Sisäinen maratoonarini on siis nyt löytynyt ja voin jälleen sanoa, että tämä ei ole taatusti viimeinen kertani. Niin mukavaa hommaa, että en voi kuvailla.

Aikataulua:

7:00 Maraton alkaa. Jatkan viime maratonista kesken ollutta Hautuukotia. Sivu on 108.
8:50 Hautuukoti on luettu.
8:56 Aloitan Doris Lundin kirjan Eric.
18:27 Kirja on luettu.
18:33 Jatkan kesken ollutta kirjaa Kaikki muuttuu paremmaksi.
21:18 Luettu
21:19 Markus Zusakin Kirjavarasta yritän aloittaa uudelleen.
22:00 Maraton päättyy.

Hautuukoti ei innostanut vieläkään, mutta nyt se on luettu. Eric oli ehdottomasti maratonini hienoin kirja, jonka olin lainannut tietämättä kuka oli kirjailija ja mikä oli kirjan nimi. Ainoa tietoni, kun aloitin lukemiseni, oli että kyseessä on kaunokirjallinen teos. Sen puoleen todella yllätti kuinka hyvä kirja oli. Kaikki muuttuu paremmaksi, tositarinakokoelman, olin aloittanut eilen ja nyt sen luin loppuun. Kirjavaras oli taas sellainen, joka oli jäänyt kesken muutama päivä sitten, mutta nyt aloitin sen alusta ja pääsin kuin pääsinkin hyvään vauhtiin. Mielenkiintoista oli se, että kolme neljästä maratonkirjastani olivat tositarinoita, vaikka suunnitelmia ei ollut. Kirjoista kirjoitan tarkemmin arvosteluissa myöhemmin.

Aikaa kului lukemiseen yhteensä 14 tuntia ja 47 minuuttia, jonkin verran enemmän kuin edellisessä(13h ja 12min). Ainoa kokonaan alusta loppuun luettu opus oli siis Doris Lundin Eric, muita vain osittain. Sivuja kertyi 551. Tyytyväinen olen, niin aikaan, sivumäärään kuin siihen, että sain keskeneräiset kirjat vihdoin luettua ja pääsin kunnolliseen alkuun Zusakin parissa.

Tällä kertaa hienojen virkkeiden ylös merkitsemiset jätän varsinaisten kirja-arvostelujen puolelle. Onnea kaikille tämän päiväisistä suorituksista ja jaksamista heille, jotka jatkavat vielä yöllä lukemisen parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin