Lisää pika-arvosteluja


(vk.29, maanantai)


Insurgent (2013)

Painos: 2014

Kustantamo: Otava
Sivumäärä: 381
Mistä sain? Kirjastosta lainattu

Kapinallinen on jakanut vahvasti mielipiteitä suuntaan ja toiseen, ehkä kuitenkin ainakin blogeissa negatiiviseen suuntaan. Minä myönnän, että pidin tästäkin osasta todella paljon - välillä jopa enemmän kuin ensimmäisestä. Silti en loppujen lopuksi osaa sanoa kumpi olisi ollut parempi. Osasyitä pitämiseeni saattoi olla se, että en ollut lukenut viikolla 28 arkipäivinä ainuttakaan sivua, mutta myös se ettei minulla ole vertailuperusteita muihin kirjoihin. Koko nuorten aikuisten dystopia on jotain ennen kokematonta. Innolla odotan sekä tulevaa elokuvaa, että kolmatta kirjaa.

(vk. 29, keskiviikko)
 Fun Home: A Family Tragicomic (2006)
Painos: 2009
Kustantamo: Like
Sivumäärä: 240
Mistä sain? Kirjastosta lainattu
Hautuukoti ei ollut kevyt sarjakuva millaiseksi olen aina sarjakuvat mieltänyt. Se oli myös aivan liian pitkä, että olisin siitä nauttinut ja lukeminen tuntui välillä pakkopullalta. Siinä meni useampi viikko. Tavallaan tositarina on kiinnostava, mutta sarjakuva ei ollut itselleni se paras. Kiinnostavinta antia olivat useat viittaukset eri klassikkoihin. Kyseessä oli ensimmäinen sarjakuvaromaani, jonka luin.
(vk.29, keskiviikko)
Eric (1974)
Painos: 1975
Kustantamo: Suuri Suomalainen Kirjakerho (Wsoy)
Sivumäärä: 280
Mistä sain? Sukulaisten hyllystä lainattu

Ericin parissa vietin useita tunteja. Se ei todellakaan ollut kirja, jonka olisi voinut lukea nopeasti. Doris Lund on kirjoittanut paikoin koskettavan tositarinan pojastaan Eric Lundista, joka 17-vuotiaana sairastuu akuuttiin leukemiaan. Ericin elämä on erittäin kaunis osoitus tahdosta elää, mutta myös irti päästämisen helpotuksesta kuolevalle. Lyhyt johdanto kirjan alussa kertoo pääasiat Ericin elämästä, mutta siitä huolimatta tarinalla on paljon annettavaa. Ei lainkaan haitannut, että tiesi mitä tapahtumaan tulee. Lund sortui kuitenkin liialliseen paasaamiseen erilaisista lääkkeistä. Sen määrää olisi voinut karsia pois.

(vk.29, keskiviikko)
Suomenkielinen alkuteos (2010)
Painos: 2010
Kustantamo: Paasilinna
Sivumäärä: 144
Mistä sain? Kirjastosta lainattu

Kaikki muuttuu paremmaksi on usean ihmisen kirjoittama. Se sisältää lyhyitä tositarinoita joiden tarkoitus on antaa hlbt-nuorille voimia jatkaa elämäänsä. Vaikka juuri tällä hetkellä elämä potkisikin päähän, kaikki tulee muuttumaan parempaan suuntaan, jonain päivänä. Kirjan soisi löytävän tiensä monien ihmisten käteen - uskon vahvasti sen vaikutuksiin pelastaa jonkun elämä. Kirja täynnä toivoa, rakkautta ja ylpeyttä, mutta myös pelkoa ja mielipahaa. Kaikkea laidasta laitaan. Kertomusten lyhyys oli hyvä piirre. Kaikin puolin kaunis opus.

Kommentit

 1. Nämä pika-arvoiot on kiva muoto kirjoittaa kirjasta. Itsellänikin on luettuna paljon kirjoja, joista haluaisin sanoa jotakin, mutta en jaksaisi pitkiä postauksia. Saatan apinoida sinua.

  Tuon viimeisen kirjan soisi löytävän tiensä kouluihin opetusamateriaaliksi äidinkieleen tai katsomusaineisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varasta idea vapaasti, enhän minäkään itse näitä keksinyt. Sopii erityisen hyvin myös silloin, kun haluaa mieluummin lukea kuin kirjoittaa. Ja oikeassa olet viimeisen kirjan suhteen. Vaikka se onkin kirjoitettu kyseisiin vähemmistöihin kuuluville nuorille, sillä on annettavaa myös muille. Ainakin ymmärtämisen kannalta. Mielelläni kuulisin, että se olisi löytänyt tiensä myös nuorten parissa työskentelevien käsiin. Muistaakseni olen lukenut, että video on näytetty useissa kouluissa Suomessa. Ainakin jotkut ovat näin saaneet osansa siitä.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit