Talvi-iltain lukumaraton (päättynyt)

Aloitan oman suoritukseni 2.1. klo 19.00 Suvi Hurmelinnan ja Stan Strömin Kipukynnyksen parissa. Vastaavasti maraton päättyy 3.1. klo 19.00. Päivitän väliaikatietoja tänne ja saatan kommentoida jotakin myös Twitterin puolella.

21.37 Palasin juuri kymmenen minuutin tauoltani. Nälkä ei enää vaivaa, joten on hyvä jatkaa lukemista. Kipukynnys etenee jouhevasti, joskin ristiriitaisin ajatuksin. Päällimmäinen vaikutelma kuitenkin positiivinen.


23.27 Alkaa väsyttää niin paljon, että huomaan vain lukevani samoja rivejä uudestaan ja uudestaan. Nyt on hyvä hetki nukkua ja jatkaa aamulla virkeänä. Kipukynnyksestä on luettuna noin puolet. Tarina muuttuu kiinnostavammaksi kuin alku antoi ymmärtää.

6.26 Olen tovin jo ollut hereillä ja jatkan tässä vielä ihan vain muita puuhailuja kuin lukemista. Maratonia pyrin jatkamaan viimeistään seitsemältä.

7.05 Nyt jatkuu.

11.48 Sain juuri luettua Kipukynnyksen. Sivumäärä on 231. Nyt pieni tauko ja sitten siirryn seuraavan teoksen pariin.

12.10 Oli jotenkin todella vaikeaa päättää seuraavaa kirjaa, vaikka hyllyissä on paljon kiinnostavia kirjoja ja kirjastolainoja on myös tarjolla. Päädyin lopulta valintaan, joka yllätti minut. Ei siksi, etteikö aihe olisi kiinnostava, vaan siksi, että opus ei vaikuta miltään lennokkaalta lukemistolta näin maratonia ajatellen. Seuraavat hetket vietän kuitenkin J.T. Hyvösen toimittaman Maalaiskuntain kunnallislain parissa, joka sisältää kunnallisen vaalilain ja asetuksen taajaväkisistä yhdyskunnista.

13.31 Huh huh mikä teos. Eipä lakikirjalta kai voi odottaa mitään repäiseviä juonenkäänteitä. Sivumäärä 134. Maratonin aikana olen lukenut yhteensä 365 sivua. Seuraavaksi siirryn Guillevicin runokokoelman pariin.

13.56 Ei ei ja ei. En tuhlaa aikaani näin tympäiseviin runoihin. Luin kokoelman ensimmäisen, Terraqué, osan ja totean, että en enää suotta tylsistytä itseäni kahdellasadalla sivulla lisää. Sivuja luin kuitenkin 41 (406).


14.25 Väsymys painaa ja lukeminen ei edisty. Onnistuin lopulta valitsemaan kirjan, jota on ilo lukea. Kyseessä on Jonas Gardellin Kummajainen astuu kehiin. Tarvitsen kuitenkin tauon ja poikkean ulkona piristymässä. Eiköhän sitten lukeminen taas maita.

15.22 Reipas kävelylenkki tosiaan auttoi ja nyt lukeminen innostaa taas.

16.37-17.07 Huomasin hieman viiden jälkeen herätessäni vain nukahtaneeni. Suunnilleen tämän ajan uskoisin uinailleeni.

18.58 Maraton paketissa. Kummajainen astui kehiin eteni sivulle 152 (558).Yhteenveto

Suvi Hurmelinna ja Stan Ström, Kipukynnys, 231 sivua
J.T. Hyvönen (toim.) Maalaiskuntain kunnallislaki, 134 sivua
Eugène Guillevic, Terraqué (osa kokoelmasta Riittejä), 41 sivua
Jonas Gardell, Kummajainen astuu kehiin (luettu osittain), 152 sivua

Yhteensä 558 sivua. Aikaa käytin lukemiseen 14 tuntia ja 46 minuuttia.

Kommentit

  1. Hauskaa maratonia, sinulla on huomenna runsain mitoin lukuaikaa vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maratoonaaminen on kyllä mukavaa kun sattuu sopiva kirja vastaan.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit