maanantai 30. joulukuuta 2013

LUKUHAASTEET 2014
 Vuodelle 2014 on luvassa minulta nyt kaksi lukuhaastetta, joihin kumpaankaan ei vaadita minkäänlaisia huimia lukusuorituksia- jo yksikin kirja riittää.Haaste muodostunee varmastikin kirjojen löytämisestä.Ilmoittautumiset kommenttilaatikkoon.
Haasteiden yhteiset säännöt:
- Haaste alkaa heti julkaisemisesta ja päättyy viimeisenä päivänä vuonna 2014. Jokaisesta kirjasta tulee löytyä arviointi.
- Kultakin kirjailijalta saa lukea haasteeseen vain yhden teoksen, jos luet esim. kaksi kirjaa Mukalta, vain toinen lasketaan.
-Kirjat saa hyväksilukea molempiin haasteisiin tai myös muihin haasteisiin.
- Mikäli olet blogannut kirjasta aikaisemmin kuin 01.12.2013, sitä ei hyväksytä. Jos luet jonkun kirjan uudelleen, mutta et ole koskaan tehnyt siitä blogitekstiä, silloin se kelpaa myös haasteeseen.
Nuorena nukkuneet

 Nuorena nukkuneet - haasteessa on tarkoitus tutustua kirjailijoihin, jotka ovat kuolleet ennen kolmattakymmenettä syntymäpäiväänsä.Kirjan on oltava kyseisen henkilön itse kirjoittama,mutta lajityypillä ei ole väliä. Kirjailijan, joka vastaa haastetta, löytäminen voi olla haastavaa. Alkuun pääsee vaikka Timo K. Mukalla.

1 kirja ~
2 kirjaa ~
3 kirjaa ~
4 kirjaa ~
5 kirjaa ~
6 kirjaa ~

Tuhoon tuomitut
Toisena haasteena on tuhoon tuomitut. Sen tarkoitus on innostaa etsimään ja tutustumaan kirjallisuuteen, joka omana aikanaan herätti vihaa ja paheksuntaa ja siitä syystä sen lukeminen kiellettiin. Tässäkin on tavoitteena lukea 1-6 kirjaa.
  Esimerkkejä näistä teoksista on erittäin paljon, minkä vuoksi niiden tähän listaaminen olisi turhaa. Että tämä haaste poikkeaisi edellisistä samankaltaisista ja jotta siinä olisi kirjojen löytämisen suhteen pientä vaikeutta, hyväksytään ainoastaan ne, jotka kiellettiin kokonaan. Eli ainoastaan sensuurin kohteeksi joutuneet eivät kelpaa. Aloittaa voi vaikka yhdellä omista suosikeistani, eli Radclyffe Hallin Yksinäisyyden kaivolla.
1 kirja ~
2 kirjaa ~
3 kirjaa ~
4 kirjaa ~
5 kirjaa ~
6 kirjaa ~
~ Mitään hienoja nimityksiä en eri kirjamäärille keksi, niitä saa toki ehdottaa.
    

1 kommentti:

  1. Toiseen haasteeseen on luultavasti helpompi kerätä kirjoja :)

    VastaaPoista

LinkWithin