sunnuntai 19. tammikuuta 2014

(vk.3, lauantai)
LUKUKESKUS, KIRJA JOKA MUUTTI ELÄMÄNI
Suomenkielinen alkuteos (2013)
 Painos: 2013
Kustantamo: Wsoy
Sivumäärä: 175
Mistä sain? Kirjastosta lainattu
Kirjastosta tuli vastaan hyvin mielenkiintoiselta vaikuttanut kirja, joka suorastaan vaati luettavaksi tulemista. En voi sanoa, että minulla olisi ollut lukemisesta puutetta, mutta onhan se aina kiehtovaa lukea tai keskustella mikä kirja on muuttanut toisen ihmisen elämän ja millä tavalla.
       Nopealla laskulla kirja käsittää kuusikymmentäyksi noin kahden sivun mittaista tekstiä. Suurimmasta osasta huomasi, että ne on kirjoitettu suoraan sydämestä, mutta joukkoon mahtui myös muutama sellainen, joista ei saanut selvää mistä kirja kertoi. Tarinat olivat hyvin yksittäisiä, vaikka sen saattoikin arvata, kun jokaisella on eri kirjoittaja. Silti ne olisi voinut järjestellä toisella tavalla esimerkiksi kirjan aiheen mukaan. Näin olisi lukemiseen saanut selkeyttä ja järjestelmällisyyttä.
       Olisin kaivannut pidempiä tekstejä ja niihin enemmän pohdintaa. Nyt kertomukset jäivät harmittavan pinnallisiksi eikä saanut innostumaan esitellyn kirjan lukemisesta. Joka tapauksessa tämän tyyppiset kirjat ovat mukavaa vaihtelua.
       En osaa sanoa oliko hyvä vai huono asia, mutta en ollut lukenut ainuttakaan esiteltyä kirjaa lukuun ottamatta Raamattua, suurimmasta osasta en edes kuullutkaan. Näin ollen en voi sanoa onko minulla samoja mielipiteitä opuksia kohtaan. Eli; ihan kiinnostava, hienoa huomata kuinka monenlaiset kirjat voivat merkitä jotain, mutta luultavasti pitäydyn vanhassa tutussa lukutottumuksessani ja pitkälti jätän esitellyt kirjat hyllyyn. Vai mistä sitä koskaan tietää?
Mikä kirja on muuttanut sinun elämäsi/elämääsi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin