perjantai 21. maaliskuuta 2014


(vk.11, torstai)
TOVE JANSSON, MUUMIPEIKKO 2


 Suomenkielinen alkuteos (vuosi?)
Kustantamo: Wsoy
Sivumäärä: 135
Mistä sain? Oma kirjahylly

Tove Janssonin juhlavuosi jatkuu osaltani sarjakuvakirjan parissa, joka sisältää kolme sarjakuvaa; Muumiperhe Rivieralla, Vaarallinen talvi ja Kuvitteluleikki. Tämä on ollut hyllyssä monta vuotta ja silti en ollut sitä koskaan lukenut. Tänä vuonna asia oli pakko korjata.
    Sarjakuvat eivät minua hirveästi innosta, eikä niin tapahtunut tälläkään kertaa. Tarinat olivat kuitenkin hauskoja ja kuvitus ihanan yksinkertaista, siihen ei ollut tungettu mitään ylimääräistä. Pidin myös mustavalkoisuudesta.
    
                         Muumiperhe Rivieralla


Muumiperhe päättää matkustaa etelään tässä sarjakuvassa. Minusta on aina huvittavaa, kun matka taittuu heppoisella puuveneellä, minne muumit ikinä menevätkin. Ensimmäisenä saarella näkyy jokapuolella yksityinen-tekstejä. Mihinkään ei saa koskea. Lopulta tulee vastaan luksusluokan hotelli, joka on täynnä miljardöörejä. Tätähän muumit eivät ymmärrä, kuten ylempi kuva todistanee. He yllättyvät iloisesti vieraanvaraisuudesta, jota heille tarjotaan. Mutta, ei koira karvoistaan pääse, pätee tämänkin kohdalla. 

Vaarallinen talvi
Muumit ovat jälleen menossa talviunille, kunnes he päättävät poiketa esi-isiensä tavoista ja kokea ensimmäisen talvensa. Muumilaaksoon on saapunut ulkoiluyhdistyksen herra Virkkunen, joka on äärimmäisen innokas urheilija. Muumien kuten Mymmelinkin on saatava osansa tästä hauskuudesta, ainakin Virkkusen mielestä. Mymmeli yrittää tosissaan oppia taitoja, hän kun on ihastunut herra Virkkuseen. Kaikki kääntyy huonompaan suuntaan, kun Mymmeli voittaa mäkikilpailut. Yksi sarjakuvan teemoista oli se, kuinka tärkeää voittaminen on; onko häviäminen joskus hyvä asia. 


Kuvitteluleikki
Viimeinessä sarjakuvassa tavataan uusi naapuri Vilijonkka ja hänen lapsensa. Vilijonkka on pedantti ja hän järkyttyy syvästi muumiperheen epäjärjestyksestä käskien palkata kotiapulaisen. Lopulta työhön ilmoittautuu arka ja pelokas Miska, joka tuo koiransa mukanaan. Tämän sarjakuvan teemoina olivat mm. toisen hyväksyminen, luottamus ja erilaisuus.
Sarjakuvat olivat mukavaa vaihtelua, mutta eivät saaneet innostumaan niin paljoa, että lukisin niitä useamminkin. Silloin tällöin, jos jotain kiinnostavaa löytyy, voin kyllä lueskellakin läpi.
                                  
2 kommenttia:

  1. Muumit rivieralla kaiketi siirtyy lähitulevaisuudessa valkokankaalle, pohjalla lienee tämä sarjakuva?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiennytkään asiasta, pitääkin pitää silmät auki. Olisi hauskaa tietää minkälaiset arvostelut muumielokuva saisi kriitikoilta ja muilta arvostelijoilta.

      Poista

LinkWithin