perjantai 21. maaliskuuta 2014


(vk.12, tiistai)
TIETOLIPAS, TULKINTOJA TYTÖISTÄ
Suomenkielinen alkuteos (2002)
 Painos: 2002
Kustantamo: Suomalaisen kirjallisuuden seura
Sivumäärä: 169/338
Mistä sain? Kirjastosta lainattu
Vanhentuneita tieteellisiä ja analyyttisia esseitä tarjosi tämä kirja. Samalla myös hyvin tuskaiset pari viikkoa. Aihe oli kaikinpuolin kiinnostava, mutta uudempi kirja olisi ollut reilusti parempi. Luin kirjaa vain sivulle 169 asti, mutta koska jokaisen esseen aihe poikkesi reilusti toisistaan, en kokenut jättäväni kirjaa kuitenkaan kesken. Viimeisiä sivuja vain selailin sieltä täältä.
   Tutkijat ovat kirjoittaneet tekstejä, jotka kaikki liittyvät nuoriin 9-25 - vuotiaisiin tyttöihin. Pohditaan mm. rasismia, tietotekniikkaa, eläinaktivismia sekä ei-heteroseksuaalisuutta. Jokainen essee on parikymmentä sivua pitkä. Kiinnostavin anti oli haastatteluista lainatut tekstinpätkät. Kuitenkin, kun ensimmäisessä esseessä kirjoitettiin siitä, että kännykät eivätkä tietokoneet ole saaneet sijaa nuorten elämässä, alku ei ollut lupaava. Vaikka muut eivät olleet niin vanhentuneita, kirjan lukeminen maistui puulta.
   Mikäli samantyyppinen kirja löytyisi uudenpana, ottaisin sen ilolla vastaan. Nyt minulle ei jäänyt oikein mitään mielikuvaa. Mistä tässä edes oikeastaan lopulta kerrottiin? Millä tavalla se toteutettiin? Kaikenlisäksi, jopa Boccaccion Fiammetta, jonka arvostelin vuoden alussa, tuntui virkistävältä tämän rinnalla, ei lukukokemukseni ollut lainkaan kehuttava.
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin