sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

(vk.12, lauantai)
HANNU TARMIO, AJATUKSIA ELÄMÄSTÄ, ONNESTA JA VANHENEMISESTA
Suomenkielinen alkuteos (1979)
 Painos: 1982
Kustantamo: Wsoy
Sivumäärä: 259
Mistä sain? Sukulaisten hyllystä lainattu

''Elämä muistuttaa kirjaa. Ajattelematon selailee sitä pintapuolisesti, mutta viisas lukee harkiten, sillä hän tietää, että sen voi lukea vain kerran.'' ~Jean Paul

Sukulaisten hyllystä löytyi itselleni uusi ajatuskirja, jonka sitten luin yhdeltä istumalta. Olen iloinen, että se oli niin nopea lukuinen, sillä en tykästynyt siihen juuri lainkaan.
    Opus sisältää enintään sivun mittaisia tarinoita, runoja, aforismeja ja sitaatteja. Tämän tyyppisiä kirjoja on tullut selailtua niin paljon, kuten myös nettisivuja, että olen huomannut sen kuinka monissa mietteissä samat asiat sanotaan paljon hienommin. Kokoelmani ei siis karttunut kovinkaan suuresti.
    Timo K. Mukan Täältä jostakin - kirjassa (arvio tulossa lähipäivinä) todetaan yhdessä kohtaa, että 90 prosenttia kaikesta lukemastamme on roskaa, joten tämän voisi aika pitkälti luetella sille puolelle. Siltikään en allekirjoita noin suurta prosenttimäärää. Vaikka mietelmät eivät olleet kehuttavimmasta päästä, Seppo Polameren kuvitus oli todella upea. Tarmion kokoama kirja ei ollut minulle kuitenkaan raskas kokemus ja kuvitus oli hienoa, joten niillä ansioilla se kyllä ansaitsee kaksi tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin