sunnuntai 18. toukokuuta 2014

(vk. 20, lauantai)
JOHANNA KORHONEN; JEANETTE ÖSTMAN, KAIKELLA RAKKAUDELLA
Suomenkielinen alkuteos (2014)
Painos: 2014
Kustantamo: Into
Sivumäärä: 168
Mistä sain? Kirjastosta lainattu

Olen taas siinä tilanteessa, kun en voi arvotella kirjaa, sillä en halua arvostella muiden elämää. Kuitenkin yritän nyt parhaani mukaan saada joitain ajatuksiani kirjoitettua. Kaikella rakkaudella oli yksi niistä kirjoista, jotka olivat tämän vuoden uutuuslistallani ja luin sen niistä toisena, kun se sattui olemaan kirjaston uutuushyllyllä kutsuvasti esillä. (http://klassikkojenlumoissa.blogspot.fi/2014/02/uutuuskirjat-2014-kevat-selailin-tapani.html#comment-form)
   Kaikella rakkaudella sisältää 14 eri tarinaa, joista 12 on tositarinoita, yksi runo, jonka tapahtumat olivat käsittääkseni totta ja yksi on fiktiivinen.
Odotukseni oli samalla tasolla kuin edellisten samantapaisten opusten kohdalla, mutta jouduin hieman pettymään. Kaikella rakkaudella toisti ne samat satoja kertoja mainitut asiat, eikä tuonut uusia näkökulmia, vaikka se olisi vielä ollut mahdollista. Opus vaikutti vahvasti suunnatulta niille, jotka eivät tiedä aiheesta vielä juuri lainkaan. Teos oli siinä mielessä tärkeä ja olen iloinen, että se on olemassa.
   Minua harmitti, että sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten tarinoita oli vain kaksi, mutta eihän ketään voi pakottaa kirjoittamaan. Jokainen kertomus oli kirjoitettu hyvin ja selkeästi, sekä ennen kaikkea sopivan mittaisesti. Jokaisessa kertomuksessa keskityttiin vain yhteen näkökulmaan, joka kerrottiin alussa. Tämä keino toi kirjaan selkeyttä.

''Omista itsesi, muuten joku toinen omistaa sinut.'' ~ Ted Urho

''Hyvin pian löysin sanonnan, jonka mukaan koti on siellä, missä saa ymmärtämystä.'' ~ Birgit Schaffar-Kronqvist

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin