sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Pika-arvioita

Ahdistus iski. Minulla on monta kirja-arviota julkaisematta sitten alkusyksyn. Tavoitteena tiivistää arvostelut kolmeen virkkeeseen.


Little Bear, Father Bear Comes Home ja Little Bear's Friend (1957, 1959, 1960)
Suomennettu 2000
Kustantamo: Otava
Sivumäärä: Yht. 180
Mistä sain? Omista hyllyistä
Uusintalukua. Minarikin kuvitukseltaan valloittava teos sisältää kolme eri tarinaa Pikku Karhun elämästä. Jokainen tarina kertoo jotakin pienen hahmon ihmettelystä ja kasvusta - ystävistä, vanhempien rakkaudesta ja muiden ihmisten välittämisen tärkeydestä. Suloiset eläinhahmot ja yksinkertaiset lauserakenteet ovat mitä oivinta lukemistoa pienten lasten kanssa, mutta myös vanhempi ihminen voi löytää kirjasta useampia tasoja - myös useamman lukukerran jälkeen.


Suomenkielinen alkuteos (2002)
Kustantamo: Sks
Sivumäärä: 160
Mistä sain? Kirjastosta lainattu
Maailman vaikein kieli -teos sisältää vuosilta 1998 - 2001 suomen kielen tutkijoiden kirjoittamia kielipakinoita monilta eri elämänalueilta. Ne heijastelevat kielen muuttumista ja sen tärkeyttä, arkipäiväisyyttä meille. Suosittelen lukemaan kirjan pienissä erissä, lukumaratonin kirjana alkoi tympäämään jo aika varhaisessa vaiheessa.

 Avaa tule

Suomenkielinen alkuteos  (2008)
Kustantamo: Teos
Sivumäärä: 76
Mistä sain? Kirjaston poistomyynnistä
Vähäsen runokokoelmaksi väitetty, mutta myös voisi hyvinkin olla pieni tarina, on erittäin upea teos. Se vetää lukijan mukaansa etsimään kirjan sanomaa, jota ei löydä vaikka kuinka lukisi - koko ajan löytää jotakin uutta ja lyhyydestä huolimatta kirja on erittäin hidas lukea. Upea, vaikuttava, pohdituttava ja innostava - yksinkertaisesti runouden helmiä.


- Ei sisällä teostietoja -

Tylsä ja jo niin nähty, voisi kuvailla Scarryn tarinakokoelmaa. Se sisältää ne jo niin puhkiluetut tarinat, mutta nyt vain erilaisin kuvin ja yksinkertaistetuin tekstein. En voi suositella.

2 kommenttia:

LinkWithin