maanantai 31. lokakuuta 2016

Helsingin kirjamessut 2016

Hyvää viimeistä messupäivää arvon kirjamessuilijat - tai nyt tätä julkaistessa pitänee toivoa, että messut olivat kaikista mukavat. Lukumadon messuhumu kesti tänä vuonna perjantain ja lauantain, juuri sopivan mittaisen hetken. Yhdessä päivässähän messuilla ei ehdi nähdä juuri mitään, mutta kahden päivän jälkeen ihmismassat ja sosialisoituminen alkaa väsyttää. Tänäkin vuonna minulla oli ilo kulkea bloggaajapassi paidassani. Ehkä joku bongasikin minut kävelemästä ympäri messuhallia.

Perjantai kului tehdessä kirjaostokset. Mukaan lähti ilmaisia lehtiä politiikasta, feminismistä ja kulttuurista, kovan tason tietokirjoja politiikan ja yhteiskunnan saralta ja kovaa ei-populisoitua filosofiaa. Pari etsimistäni kirjoista jäi löytämättä, mutta edullisesti lähti sen verta mitä löytyi. Uutuuspuolelta samat kirjat löytyivät halvemmalla kuin antikvariaateista ja tämän vuoksi tein tasan yhden ostoksen antikvariaattipuolelta tänä vuonna, koska ei tullut mitään erityistä kirjaa vastaan, josta olisi pulittanut ison summan. Kyseinen kirja oli Von Wrightin Looginen empirismi. 
Perjantaina matkasin Messukeskukselta illaksi Hartwall Arenalla kuuntelemaan Kentin jäähyväiskonsertin. Oli upea, sanottakoon jo tässä vaiheessa, mutta yritän mahdollisimman pian saada ihan oman postauksen konsertista aikaiseksi.
Lauantaina mukanani oli seuraa, joten kiertelimme päämäärättömästi ympäriinsä ja katselimme vähän kaikkea. Ainoa esitys, jota pysähdyimme kuuntelemaan, liittyi skeptisismiin. Kiitos siitä, oli mielenkiintoinen kuunnella. Ehkä kirjankin vielä joskus luen. Postimerkkiosastokin tuli katsastettua ja ruokapuolella poikettua, mitään kuitenkaan hankkimatta.
Poikkesin bloggaajapisteellä antamassa kirjavinkkini. Joku kävijä saattoikin bongata lukuvinkkilistani sieltä kasasta. Tämän vuoden vinkkaukseni pyöri teemassa vaihtoehtoisia elämäntapoja ja mukana olivat Kalevi Kalemaan Sankareita vai pelkureita, Tiia Aarnipuun Kivun kauneus ja Taru Höykinpuron Sinivalkoisissa höyhenissä. Toivottavasti jonkun lukulistalle tarttui jokin monista hyvistä ehdotuksista, joita pöydältä löytyi.
Tämän vuoden ohjelmatarjonta oli omalta kohdaltani lattea, mutta messut olivat varsin onnistuneet joka tapauksessa. Kaksi päivää kirjojen ja kirjan ystävien keskellä oli taas yksi vuoden kohokohdista. Kiitos bloggaajapassista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin