maanantai 4. syyskuuta 2017

Tietokirjaviikon koonti


Tietokirjaviikko on nyt ohi. Hurjan suuri kiitos kaikille, jotka lähditte siihen mukaan, vaikka epäilin kannattaako haastetta julkaistakaan.

Tässä lista kirjoitetuista postauksista. Jos huomaatte siinä virheitä, ilmoitelkaa kommenteissa.

Elämäkerrat, muistelmat ja tietokirjat henkilöistä


Historia


Artikkelikokoelmia ja oppaita


Lapsille


Muuta


Tällä kertaa kiinnosti selvästikin henkilöhistoria, mitä oli myös ilo saada haasteeseen mukaan. Olen vasta hieman lueskellut arvosteluitanne ja olisi tarkoitus tämän viikon aikana käydä kommentoimassa.

Pikatarkastelulla huomasin muutamia seikkoja. Monet osallistujat vaikuttivat lukevan aika paljonkin tietokirjoja jo ennestään, osa myös mietti, että tietoa tulee luettua vain harvoin ja vähän, onhan se hitaampaa kuin kaunokirjallisuuden lukeminen. Järjestään ihmiset tuntuivat pitävän lukemaansa kirjaa hienona ja tasokkaana. Huomasipa Hanna Hannan kirjokansi -blogissa sen mitä niin monesti todetaan: ne keiden pitäisi jokin kirja lukea, tuskin sitä lukevat.

Pienenä mainostuksena, olen jo tovi sitten päättänyt julkaista omaksi ilokseni ensi vuodelle jonkinlaisen tietokirjallisuuteen liittyvän haasteen. Haaste hakee vielä muotoaan, mutta siihen saa sitten toki osallistua.

6 kommenttia:

 1. Hieno kooste ja hyviä kirjoja on listalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavan monta kirjaa lopulta saatiin listalle. Ainakin minä sain paljon uusia vinkkejä.

   Poista
 2. Tietokirjahaaste, jes! Joitakin vuosia sitten oli sellainen "Kansankynttiläin kokoontumisajot" -niminen haaste (http://maukkis.blogspot.fi/2012/12/haaste-kansankynttilain-kokoontumisajot.html), joka oli ainakin aivan huikean hauska. En tosin tiedä, haetko ihan hauskuutta tällä omallasi, mutta kumminkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin tuon, vaikka en osallistunut. Todennäköisesti pidän tapani mukaan haasteen säännöt väljinä, jotta paineita ei ole liikaa ja mahdollisimman moni innostuu. Mikä etten minäkin sallisi haasteeseeni hauskuutta, katsotaan nyt mihin päädyn.

   Poista
 3. Tietokirjahaaste kuulostaa kivalta. Kuten jo tuohon omaan postaukseeni kirjoitin, monet lapset tykkäävät tietokirjoista ja niitä kannattaa lainata! :) Itsekin voisin lukea enemmän aikuisille suunnattua tietokirjallisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mitähän siinä sitten käy, kun monille aikuisille tuntuu olevan vaikeaa tarttua tietokirjaan. Lasten tietokirjat ovat kyllä hyviä ihan kaikille, niistä voi oppia paljonkin uutta. Kiva jos innostut sitten haasteeseen mukaan.

   Poista

LinkWithin