Kuka, mitä?

Tervetuloa Klassikkojen lumoissa  -blogiin!

Niin, klassikkojen lumoissa. Blogin nimi on nykyään hieman harhaanjohtava, sillä aktiivisimmat klassikoiden lukuvuodet ovat jo tovin olleet taakse jääneitä. Vieläkin toisinaan tartun klassikkoon, joten ihan huijausta nimi ei ole, mutta ennemminkin harhailen sujuvasti klassikoiden, unohdettujen kirjavanhusten ja 2000-luvun kirjallisuuden välillä.

Olen ihminen, jolla on kova tarve ymmärtää maailmaa ja sen ilmiöitä, varsinkin niitä, joista ei yleensä puhuta. Ja sitten puhua niistä. Ehkä suurimpia tavoitteitani on saavuttaa tilanne, jossa ihan mistä tahansa voi puhua yhtä arkisesti kuin ostoksilla käymisestä. Tämän arkisuuden toivoisin blogissakin välittyvän.

Erityisesti pidän rankoista ja synkistä kirjoista sekä erilaisista tabuaiheista. Suorastaan rakastan kirjallisuutta, jota yleensä kai luonnehdittaisiin sanoilla inhottava, epämoraalinen ja raskas. IYK-lista on näiden kirjojen muistilistani.Tulen erityisen iloiseksi, jos joku vinkkaa minulle tällaisia teoksia.

Uutuuskirjallisuuden suhteen olen nirso. Kovin harvoin mikään samana vuonna ilmestynyt teos päätyy pöydälleni, ja silloinkin yleensä palautuu kirjastolle lukemattomana. Yleensä kiinnostun kirjoista siinä vaiheessa kun neljä tai viisi vuotta on kulunut julkaisusta. Tämä tosin  aiheuttaa ongelmia, koska näitä kirjoja saattaa olla jo vaikeaa löytää, jos kirjaan ihastuu niin paljon, että sen haluaa omiin hyllyihin.

Tärkein periaatteeni blogia tehdessäni on, että jokainen identiteetti on yhtä arvokas ja ansaitsee tulla näkyväksi. Toivon, että jokainen kokee olevansa tervetullut tekstieni pariin. Blogini seuraa yleisesti omia arvojani. Selkeiten se ehkä näkyy siinä, että täällä ketään ei sukupuoliteta mihinkään suuntaan, yhtäkään haastetta ei emännöidä tai isännöidä eikä kirjailijoiden oletettuja sukupuolia tilastoida.  Poikkeuksena lienee vain tilanne, jossa jossakin kirjassa hahmon sukupuoli on tuotu esiin ja se on jostain syystä oleellista ilmaista arviossa. Toisekseen jokaisesta identiteetistä käytän mahdollisimman korrekteja termejä, tuon mahdollisimman arvostavasti esiin ja puhun suoraan. Häpeilystä en tykkää.

Kirjoitan blogia omaksi ilokseni harrastuksena, mutta tietysti pidän jokaisesta uudesta lukijasta ja kommentista, vaikka aiheen vierestäkin. Koen kuitenkin, että blogini tarkoitus on täyttynyt  silloin kun edes yksi ihminen kokee saaneensa tästä voimaa ja oikeutusta elämälleen. Sitä enempää en osaa toivoa, enkä tosiasiassa edes usko, että mitään enempää voisi saada. Se tilanne on jo nyt, en voisi olla kiitollisempi.

Kiitokset ja pettymykset, kaikenmoiset yhteistyötarjoukset ja mitä nyt mieleen juolahtaakaan saa ilmaista kommenttikentässä tai blogisähköpostissa klassikkojenlumoissablogi(AT)gmail.com.


Kommentit

Suositut postaukset