Kirjakuva päivässä - haaste

Osallituin Le masque rouge - blogissa julkaistuun hauskalta vaikuttavaan kuvahaasteeseen, jossa tarkoitus on kuvata joka päivä aiheen mukainen kirjakuva ja julkaista se netissä. Elokuun viimeisen päivän kuvan aihe on vapaavalintainen. Minä kokoan kaikki 31 kuvaa tähän alle.

1. ''Luettavana''


Kuvan tilanne on lavastettu, jotta sain kauniin taustan. Kirja on kuitenkin se, mikä tällä hetkellä on luettavana. Kyseessä siis Niccolò Machiavellin Ruhtinas.

2. ''Ulkona''

Ulkoilmassa olen päässyt opiskelemaan muun muassa Turkin valloittamisen perusteita ja lukemaan asialleen omistautumattomista paaveista. Tutuksi on tullut myös jo oppi siitä, mikä valtio on paras valloittaa ja erilaisten maiden ja hallitsemismuotojen vahvuudet ja heikkoudet. Kaikki tämä ja paljon muuta ahdettu 30 sivuun!

3. ''Jotain vanhaa''

Kaikenmoista vanhaa; rukki, karstat sekä villaa, kirjontalankaa ja toki osa vanhimmasta kirjastani. Runebergin Hanna vuodelta 1879 - ruotsiksi tietenkin. En ymmärrä siitä mitään vielä, mutta kirja on silmiä hivelevän kaunis, kuvitusta katselee ilokseen, tuoksu on huumaavan ihana ja se paperin tuntu käsissä, sen rinnalla kalpenevat nykypäivän julkaisut.

KUVAT 4-10 JULKAISEN KAIKKI JOKO 10. TAI 11. PÄIVÄ.

Kuvien julkaiseminen on hippusen venynyt, mutta tässä ne nyt on.

4. ''Kirja kassissa''


5. ''Lukemista ja herkuttelua''



6. ''Rakkaat kirjanmerkit''

Minulla ei ole kirjanmerkkejä. Vaihtelen kaikenlaisia lippulappusia, joita satun löytämään.
7. ''Kirja reissussa''

8. ''Lukunurkka''

Vaihtelee tämäkin jatkuvasti, mutta tässä kuva yhdestä niistä.
9. ''Kirjabloggarin työpiste''





10. ''Kirja-aarteesi''

Kuvassa on lähes koko Shakespeare-kokoelmani. Aarteita kaikki.
11. ''Kirjastossa''

Tilanne on lavastettu - kuva ei ole todellisuudessa kirjastosta.
12. ''Ensimmäiset lauseet''

Maailman kirjallisuuden klassikon ensimmäiset lauseet. Saattaneekin jo arvata mistä kirjasta on kysymys.
13. ''Värikästä''

Näitä kirjoja olen pikkuhiljaa keräillyt, kun vastaan on tullut. Kokoelma on vielä keskeneräinen.
14. ''Kesken jäänyt''


Salaista puutarhaa olen yrittänyt monta kertaa, mutta kuten usein tyttökirjojen kohdalla, kesken on jäänyt. 

15. ''Kirja ja kuppi lämmintä''


Muki on vain rekvisiittaa - olen taas lavastanut tilanteen.  Ainoa kuuma juoma, jota juon on glögi ja sekin vain jouluisin. Kahvi ja tee - ei kiitos minulle.

16. ''Uusi lisäys hyllyyn''


Hyllyjeni uusin kaunistus saapui kuun ensimmäisellä viikolla. The complete works of William Shakespeare on täydellinen. Ulkonäkö niin sisältä kuin kansista hivelee silmiä, tuoksu on hurmaava kuin vanhoissa kirjoissa, sisältö ilmava ja sisältää aivan kaiken - siis myös suomentamattoman. Jopa sanat ovat nykyenglanniksi muutettu (muutaman kirjaimen eroja), mutta tietty vanhahtavuus säilytetty tässä 1263 sivuisessa opuksessa. Ei todellakaan mikään heräteostos, sillä tätä olen harkinnut jo pari vuotta. Kaksi kiloa täydellisyyttä.

17. ''Klassikko''



Jo kahdessatoista kuvassa seitsemästätoista on ollut klassikko. Tähän kuvaan otin vaihtelun vuoksi hyllyjeni huonokuntoisimman kirjan. Kyseessä on Anatole Francen Punainen lilja vuodelta 1927. Koska kirja on siinä kunnossa, että sitä ei uskalla juuri hyllyä pidemmälle viedä, on se jäänyt lukematta. Jonain päivänä, kun on pidempi loma ja pysyttelen täysin kotona uskaltaudun kirjan lukemaan varovaisesti.
18. ''Lukueväät''


Lukuevääni ovat useimmiten viinirypäleitä. Ne ovat mitä parhaimpia siihen tarkoitukseen - terveellisiä, raikkaita ja ihanan makuisia.

19. ''Alkaa V-kirjaimella


Kyseisen kirjan olen ilmaiseksi saanut, joten aiheen ollessa kiinnostava, en kieltäytynyt. Guilloun romaani on kuitenkin tullut luettua jo suomeksi.

20. ''Lukutoukan yöpöytä''


Pienellä yötasollani on yksinoikeutetusti radioni/levysoittimeni, joka on päällä joka päivä. Onhan musiikki tärkeä osa elämääni ja kuuntelen tätä kautta myös uutiset. Juuri tälläkin hetkellä musiikki soi.

21. ''Kovia kokenut''


Huonokuntoisimman kirjani olen jo kuvannut aikaisemmin, mutta ei Tolstoin Kreutzersonaatti paljoa huonommaksi jää tämän tittelin kanssa.

22. ''Kirja ja sopiva asuste''


Brittiläisyyttä - Charlotte Bronten romaani ja Glen appinin lakki.

23. ''Kirjasarja''


Tämä suuri sarja on tullut lahjoituksena, kun edellinen omistaja koki Grimbergit tarpeettomammiksi itsellään.

24. ''Paksuin kirjasi''



Kumpi on paksumpi on kiinni tavasta millä kirja määritellään. The complete works of William Shakespeare sisältää yli 1200 sivua. Yksittäisistä tarinoista voiton vie kirkkaasti Dostojevskin Karamazovin veljekset 1098 sivulla.


25. ''Upea kansikuva''


Tässä on sitä jotakin määrittelemätöntä kauneutta.

26. ''Kirjoja, joka paikassa''


Kuvaan sattui nyt  vain suurimmaksi osaksi lehtiä, mutta ei ne kaikki kirjat kuitenkaan hyllyssä ole.

27. ''Puhutteleva nimi''


Pidän todella paljon tämän kirjan nimen yksinkertaisuudesta. On sillä siis syykin, miksi Sota ja rauha on usein kuvissani mukana.

28. ''Lukematta jo ikuisuuden''


Britta ja Hopea talvipuuhissa on ollut jo useamman vuoden lukematta ja luultavasti myös tulee vielä hyvän tovin olemaan.

29. ''Kestosuosikki''


Kirja, joka muutti elämäni.

30. ''Bookshelfie''


Kuva pienestä osasta kirjojani - omaa kuvaani en halua julkaista.

31. ''Vapaavalintainen''




 Nyt haaste on suoritettu! Mukavaa oli olla mukana.



Kommentit

Suositut tekstit