tiistai 25. marraskuuta 2014

Ihminen sodassa - haasteen koonti


Eniten minua kiinnostaa tie-blogissa laitettiin noin vuosi sitten aluille mielenkiintoinen lukuhaaste, johon myös minä menin ottamaan osaa. Nyt näinä päivinä alkaa olla viimeinen mahdollisuus tehdä haasteen koonti.

Tarkoituksena oli lukea kirjallisuutta, jossa teemana on tavalla tai toisella sota ja ansaita kirjojen määrillä sotilasarvoja. Vaikka tarkoitus tavallaan olikin ravistella ihmisten ennakkoluuloja sotakirjallisuutta kohtaan, en voi sanoa, että minun kohdallani niin olisi käynyt. Mikäli näkisitte kirjahyllyni, huomaisitte, että selkeästi eniten minulla on kirjoja sodasta. Lähdin haasteeseen mukaan saadakseni luettua näitä kirjoja omista hyllyistäni. Oikeastaan ihan hyvin tässä sitten lopulta kävi. 50% opuksista, jotka luin aiheen tiimoilta, olivat omiani.

Eikä sotakirjallisuuden lukemiseni jää tähän, se jatkuu yhtälailla kuin tänäkin vuonna. Onhan tämä teema hyvin kiinnostava ja antoisa. Kiitän siis haasteen järjestämisestä.

Ennen kuin jaarittelen enempää, on tässä lukemani kirjat:
- Jenni Linturi - Malmi, 1917 (sodan liepeillä)


- Dominique Sigaud - Aavikkoromaani (sotakokemukset)


- Markus Zusak - Kirjavaras (maailmansodat)

Kirjojen määrä saavutti neljän. Se on yli tavoitteideni, sillä lähdin liikkeelle kahdesta kirjasta. On myös hieman yllättävää, että yksikään lukemistani ei ole kirja, jossa soditaan, vaan kaikki kertovat armeijamaailman tai sodan aiheuttamista kokemuksista ja sodan vaikutuksesta ''tavallisiin'' ihmisiin. Tämä olikin haasteen paras puoli, aloin nähdä viittaukset sotaan myös silloin, kun eivät miekat kalise ja kranaatit lentele. Sotilasarvokseni sain korpraalin. 

4 kommenttia:

 1. Malmi, 1917 on ollut aikeissa lukea. Pidin Linturin Isänmaan tähden-romaanista. Mielenkiintoista nähdä miten minun Malmin kanssa käy, se on tuntunut jakaneen mielipiteet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olenkin huomannut, että toiset ovat Malmista pitänyt. Toivottavasti sinun kokemuksesi kirjasta on sitten parempi kuin minun. Muista Linturin kirjoista minulla ei olekaan kokemusta.

   Kiitän kommentista.

   Poista
 2. Vasta nyt ehdin tänne kommentoimaan ja kuittamaan: kiitos haastekoonnista ja ennen kaikkea osallistumisesta! Linturin kirjan voisin itsekin lukea, ja Mukkakin on vielä korkkaamaton suuruus...

  Minä yritin myös lukea pois oman hyllyn kirjoja haastetta varten, muutamalla kappaleella se onnistuikin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi. Suosittelenkin tarttumaan Mukkaan. Esimerkiksi tuo Täältä jostakin oli hyvin mielenkiintoinen ja raikas poikkeus sotakirjallisuuden saralla.

  VastaaPoista

LinkWithin