Day 11 - A book you hated (Kirja jota vihaat)

Yksinkertainen vastaus - Nälkäpeli. Oikeastaan tätä kirjaa en ole koskaan päässyt paria kymmentä sivua pidemmälle - ja nekin hammasta purren. Mitä selailin kirjaa keskemmältä, tyyli ei muuttunut lainkaan.

Mikä tässä kirjassa oli pielessä?

- Liikaa toimintaa, hidastempoisempaa kerrontaa olisi kaivannut.
- Jotenkin se tyyli millä tarina kerrottiin ei iskenyt, halusin paljon syvällisemmän kirjan. Sitä ei Nälkäpeli tuntunut tarjoavan.

Mikä ettei, kyllä kai Nälkäpelissä on ainekset hyväksi kirjaksi, sellaiselle joka fantasiasta ja toiminnasta yleensä pitää. Minuun se ei vain toimi. Alunperinkään en odottanut kirjalta suuria, joten minkääntapaista pettymystä en joutunut kokemaan. Ainoana ajatuksena oli pakko, kun kaikki puhuivat sillä hetkellä juurikin tästä. Noh, eihän siitä siltikään tullut yhtään mitään ja kirja jäi äkkiä kesken.

Day 12 – A book you used to love but don’t anymore  (Kirja jota rakastit, mutta et enää)
ponityttö ja onnettomuus.jpg9789513128104(2).jpg9789513119478.jpg
Ei tällaista kirjaa ole, sillä ne jotka on minulle merkinnyt paljon,
merkitsevät sitä vieläkin vaikka olisivat jääneet jo taka-alalle. Esimerkkeinä tällaisista kirjoista ovat mm. eri hevosromaanit, erityisesti Merja Jalon Nea-sarja ja Beth Kincaidin Silver Creekin nelikko sekä Marvi Jalon sarja, jonka aloitusaosana on Lumiponi.
Maijaliisa Diecmanin historialliset romaanit, erityisesti Luostarin Piritta herättävät mieluisia muistoja, kuten myös Tomi Kontion Austraasia-trilogia.

Day 13 – Your favourite writer (Suosikkikirjailijasi)
Tyttö ja helmikorvakoru












Koskapa on turhaa alkaa taas höpöttää Shakespearesta, josta tulee vielä tämän vuoden puolella mainintoja vaikka millä mitalla, tämän päivän kohdalle voisin kirjoittaa kirjailijoista, joiden kirjoista pidän paljon.

Ihan ensimmäisenä mieleen tuli Emily Brontë, jonka ainoaksi teokseksi on jäänyt Humiseva harju, joka kuitenkin on aivan ihana. Brontëlta olisin mieluusti lukenut useampia kirjoja.
Toisena Fedor Dostojevski, jonka kirjan Rikos ja rangaistus luin viikonlopun aikana. Tällä hetkellä se on jäänyt ainoaksi luetuksi Dostojevskikseni, mutta hyllyissä odottaa muutama teos lisää.
Victor Hugoa ei voi olla nostamatta esiin, vaikka en ole vielä lukenut häneltä ainuttakaan teosta kokonaan. Kurjista olen lukenut muutaman osan ja se on minulle hyvin tärkeä musikaalina.
Myös Timo K. Mukka onnistui mykistämään minut Maa on syntinen laulu - romaanillaan ja arvostamaan hienoimpana suomalaisena kirjailijana.
Runouden puolelta nostettakoon esiin vielä Nils-Aslak Valkeapää ja Eino Leino, jolta olen lukenut jokaisen runon.
Nykykirjailijoista mainitakseni sanon vielä Tracy Chevalierin, jonka Tyttö ja helmikorvakoru sekä Neito ja yksisarvinen ovat aivan ihania historiallisia tarinoita.

Day 14 – Favourite book of your favourite writer (Paras kirja suosikkikirjailijaltasi)

Monilta kirjailijoilta olen lukenut vain yhden kirjan, minkätakia ei olisi tarpeellista valita niistä suosikkia. Jokainen niistä on hieno juuri sillä omalla tavallaan.Minulla on tasan se yksi joka merkitsee enemmän kuin mikään muu, muita en edes viitsi järjestykseen laittaa.

Day 15 – Favourite male character (Suosikkimieshahmo)


Heatcliff on ehkä se kaikkein kiinnostavin proosan mieshahmoista. Juro ja kovasydäminen, mutta siltti sieltä pinnan alta löytyy jotain kiehtovaa ja hyvää. (Humiseva harju)
Pidän myöskin hyvin paljon Kasperista, Jesperistä ja Joonatanista, jotka ovat tuttuja Egnerin kirjasta Kolme iloista rosvoa. He kun eivät ole mitään tavanomaisia rosvoja ja pahoja rikollisia; koskapa he varastavat vain kaiken tarpeellisen ja lopulta heistäkin kasvaa kunnollisia kansalaisia.
Harvinaisempi vastaus tähän kysymykseen on Kuolema. Harva taitaa tuntea tätä Tsekkoslovakialaisen sadun yhtä henkilöä, jonka sukupuolta ei kyllä tarkemmin ilmaista, mutta minä olen mieltänyt sen mieheksi, vaikka periaatteessahan sen voi nähdä toisellakin tavalla. Kuolema kummina - sadusta käsittääkseni on myös Grimmin veljesten versio, mutta Tsekkoslovakialaisena minä tämän tunnen ja on suosikkisatuni, jonka jaksan aina lukea uudelleen ja uudelleen.

Kuvat ovat Sivupiirin, Huutonetin ja sskk:n sivuilta.

Kommentit

  1. Heatcliff on minustakin hahmo, joka on hyvin kiinnostava. Se mistä hän tuli taisi lopulta jäädä arvoitukseksi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit