torstai 7. huhtikuuta 2016

Maaliskuu

Vuosi kuvina, maaliskuu
Kevät! Ehkä kuvaa suurentamalla huomaa jo kevään ensimmäiset kukkasetkin ihan tuossa alareunassa. Luntakaan ei enää ole ja aurinko paistelee kivasti. On valoa ja pitkät päivät.
Maaliskuu on ollut täynnä työtä. On ollut vaikka mitä ja välillä on ollut todella väsynyt, niin että on rojahtanut aikaisin sängyn pohjalle ja nukahtanut. Ensi viikolla tämä aherrus toviksi helpottaa ja on aikaa ehkä ottaa vähän rennomminkin. Ehkäpä rennommin kuin pariin vuoteen.  
Maaliskuu on houkutellut  ulos, kun vaan on kerinnyt ja sen ajan myös on ottanut. Huhtikuun alkupuolella satoi jo kunnollista vettäkin. Rakastan sadetta. Sade tekee onnelliseksi, sateen tuottamat hiljaiset kadut. Ja silloin kun satoi, olin ulkona. Pukeutuneena sadetakkiin ja nauttien tiuhaan putoilevista pisaroista.
Maaliskuu ei tuonut kirjoja. Niin moni asia oli estämässä. Huhtikuun alun ensimmäiset päivät toivat mukanaan aivan uuden tuulen, joka näkyy ainakin ensi syksyyn tässäkin blogissa. Lukumato lukee vuonna 2015 ilmestyneitä kaunokirjallisia teoksia. Lyriikkaa, romaaneja, ehkä novellejakin. Otetaan nyt takaisin se, mitä ei viime vuonna uutuuspuolelta saanut tehtyä.
Ja tämän maaliskuun keskellä olen jälleen huomannut kuinka hienoja ystäviä minulla on. Kuinka hienoja tekstejä on maailma täynnä. Ja kuinka hienoa on oppia kaikenlaista uutta - filosofiaa, historiaa, elämänkatsomuksellisia kysymyksiä ja uskontojen historiaa Suomessa, vähäsen biologiaa ja vaikka mitä muuta. Tieto on hieno asia. Sitä riittää vaikka kuinka paljon.

10.4.2016 // Olihan maaliskuussa sittenkin yksi kirja, Hannu Salaman Juhannustanssit. Sivumäärä 211. Läpi historian haasteeseen sain kohdan radikalismi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin