Lukuiloa! -Haaste vuodelle 2015

Kuvaa saa käyttää haasteeseen liittyvissä postauksissa.

Vuoden mittaan on saanut kuunnella monta monituista kertaa huolia ja väittelyitä maailman tämän hetkisestä tilanteesta. Sitä tulee joka puolella - joukkoliikenteessä, ulkona kävellessä, sanomalehdessä. Kukin on varmasti saanut osansa pohdinnasta. Sitten kerran kuulin sen mikä herätti ajatukseni tästä vuoden 2015 haasteesta. Eräs, minulle tuntematon, henkilö tokaisi, että tähän maailmaan tarvitaan iloa. Toteuttakaamme siis tämä pieni, mutta varsin ilahduttava toive.

Haasteessa tarkoitus on kertoa kirjan ja kirjallisuuden parissa tapahtuneista hetkistä, jotka ovat syystä tai toisesta tehneet siitä hetkestä ihanan, ja jonka haluaa jakaa.
Iloa tuonut hetki on saanut tuoda iloa vain sinulle tai kelle tahansa muulle. Se voi olla mitä tahansa, kunhan se tavalla tai toisella liittyy kirjallisuuteen.
Oletko lukenut täydellisen kirjan, istunut puistossa kirjan kanssa auringon helliessä, lahjoittanut kirjan eteenpäin, lukenut ääneen yhdessä toisen ihmisen kanssa, käynyt lausumassa runoja läheisellä vanhainkodilla... - kaikki kelpaa tähän haasteeseen!
Näistä hetkistä on tarkoitus tehdä kirjoitus omaan blogiin, josta se lisää iloa vielä muille blogiin eksyville. Kirjoituksen muotokin on täysin vapaavalintainen. Ainoa kriteeri on, että kirjoituksessa täytyy olla tunniste lukuiloa.
Haasteen päätyttyä minä kokoan kaikki ilonhetket yhteen ja julkaisen ne omassa blogissani.
KOOTUSTI OHJEET:
Mitä?
Tuotetaan iloa kirjallisuuden tiimoilla.
Kuinka?
Ilmoittaudu mukaan tämän kirjoituksen kommenttikentässä. Tee kirjoituksia iloisista, kirjallisista hetkistä tunnisteella lukuiloa. Haasteen päätyttyä ilmoita vielä kerran samaisessa kommenttikentässä osallistumisesi päättymisestä, niin kirjoituksesi pääsevät mukaan koontipostaukseen. Käyn kokoamassa kaikki tunnisteen takana olevat postaukset, joten omaa koontia ei välttämättä tarvita.
Milloin?
Haasteaika on 24.12.2014-23.12.2015. Vuosi on siis aikaa. Viimeinen päivä ilmoittaa osallistumisen päättyminen on 23.12. Koontipostaus ilmestyy jouluaattona.

Kommentit

 1. Oo, onpa kiva idea! Ensi vuosi on sopivasti Kirjan vuosi, joten 2015 on kuvassa lähes pelkkää lukemisen ja kirjallisuuden iloa. Olen ehdottomasti mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Hauskaa, että kiinnostusta löytyy.

   En edes tiennyt kirjan vuodesta (jälkijunassa taidan tulla), joten sattuipa sopivasti.

   Poista
 2. Iloinen haaste, johon lähden ehdottomasti mukaan!

  VastaaPoista
 3. Upea idea, kyllähän tähän on lähdettävä!

  VastaaPoista
 4. Viehättävä idea, olen tässä mukana. :)

  VastaaPoista
 5. Viime vuoteenkin mahtui sen verran mukavia lukuhetkiä, että tähän haasteeseen on pakko osallistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tämä herättää enemmän kiinnostusta kuin oletin. Tervetuloa mukaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit