keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Nuorena nukkuneet ja tuhoon tuomitut - haasteiden koonti

Vaikka näissä omissa haasteissani on vielä aikaa, päätin koota ne jo nyt, sillä tiedän etten ehdi enää lukea niihin yhtään mitään.
Haasteideni tarkoitus oli ennemmin löytää mielenkiintoisia kirjoja tulevaisuutta varten kuin välttämättä lukea niitä. Lukemisen määrä jäikin vähäiseksi, mutta nyt minulla on erittäin mielenkiintoiset kirjalistat!

Nuorena nukkuneet:

Haasteen tarkoitus oli tutustuttaa kirjailijoihin, jotka olivat kuolleet ennen kolmattakymmenettä ikävuottaan - nukkuneet pois hyvin nuorina. Samalla oli tarkoitus pohtia, vaikuttiko kirjailijan keskimääräistä nuorempi ikä hänen tuotoksiinsa, olivatko ne jollain tavoin erilaisia kuin muut.
Näiden lisäksi luin Mukalta kirjan Kyyhky ja unikko, mutta sitä en voinut haasteeseen lukea, sillä olin määritellyt, että yhdeltä kirjailijalta sai lukea vain yhden kirjan.

Tuhoon tuomitut:
Tarkoituksena oli tutustua kirjoihin, jotka ovat joskus herättäneet vihaa ja paheksuntaa, ja tästä syystä ne kiellettiin. Haasteeseen kelpasi ainoastaan kirjat, jotka kiellettiin kokonaan, pelkän sensuurin kohteena oleminen ei riittänyt.
Tähän haasteeseen en lukenut ainuttakaan kirjaa. Aiemmin blogin puolella vilahti pari kertaa Niccolo Machiavellin Ruhtinas, joka olisi mainiosti kelvannut tähän haasteeseen, mutta viimeiset neljäkymmentä sivua jäi lopulta lukematta ajan puutteen vuoksi, eikä sitten enää huvittanut kirjaa jatkaa loppuun. Ehkä jonain päivänä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin