Tietokirjahaasteen oma koonti

Tammikuussa alkanut tietokirjahaasteeni alkaa lähestyä loppuaan. Tämä oli ensimmäinen isompi tietokirjoihin liittyvä haasteeni ja todennäköisesti kolmas yleensä ottaen. Olen kuitenkin pykäämässä taas uutta tempausta tietokirjojen tiimoilta kunhan keksin sopivan ajan ja tavan toteuttaa. Tietokirjat eivät siis häviä yhtään minnekään blogistani.

Tein itselleni rajauksen, etten laske haasteeseen teoksia, jotka luen selkeästi opintojani varten. Tämä rajasi muutaman kymmenen tietoteosta laskujeni ulkopuolelle. Rajauksen jälkeen luin neljä haastekirjaa, mutta kävi niin, etten ehtinyt arvostella niistä yhtäkään. Arvostelut ilmestyvät siis takautuvasti haasteen päättymisen jälkeen.

Luin seuraavat teokset:
  • Adolf Hitler - Taisteluni I (ei popularisoitu teos). Hitlerin Taisteluni-teos kuuluu kirjastoluokkaan 32.01 ja Helsingin luokituksen mukaan 374.8. Poliittiset ideologiat.
  • Richard Feynman - Laskette varmaan leikkiä, Mr Feynman. Kuuluu kirjastoluokkaan 99.15. Luonnontieteilijät: elämäkerrat ja muistelmat.
  • Pekka Lahti ja Kari Ylinen - Johdatus kvanttimekaniikkaan. Kuuluu kirjastoluokkaan 53.13 ja Helsingissä 531.3. Yleinen ja teoreettinen fysiikka: aaltomekaniikka, kvanttifysiikka, kvanttikenttäteoria, kvanttimekaniikka, kvanttiteoria, fotonit, mekaniikka.
  • Christofer Cronström ja Claus Montonen - Johdatus kvanttimekaniikkaan. Kuuluu kirjastoluokkaan 53.13 ja Helsingissä 531.3. Yleinen ja teoreettinen fysiikka: aaltomekaniikka, kvanttifysiikka, kvanttikenttäteoria, kvanttimekaniikka, kvanttiteoria, fotonit, mekaniikka.

Tällä kertaa fysiikka oli hyvin keskeisessä roolissa yhden fyysikon elämäkerran ja kahden kvanttimekaniikan perusteoksen muodossa. Huolimatta kvanttimekaniikan popularisoinnista, olihan kyseessä peruskurssien oppikirjoja, aihe oli hyvin vaikea ymmärtää. Tähän vaikuttanee se, että lukiossa fysiikka oli ei voisi vähempää kiinnostaa -aine, joten fysiikkaa en osaa ihan alkeisperusteita enempää. Yksi hieno puoli tietokirjallisuudessa on se, että voin halutessani ottaa osaamisen puutteeni takaisin ja mikä ettei lukea hitusen lisää kvanttimekaniikasta. Innostuin siinä määrin, että pari Niels Bohria käsittelevää kirjaa on jo pinossa. 

Hitlerin Taisteluni on ollut monivuotinen projekti ja se jatkuu edelleen teoksen toisen osan kanssa. Sain kuitenkin ensimmäisen osan viimeinkin luettua. Haluan arvostella teoksen kokonaisuutena, joten arvostelua joutunee vielä odottamaan. Kyseessä ei ole tiedekirja, mutta päädyin laittamaan sen ei-popularisoituihin teoksiin. 

Luin teoksia yhteensä kolmesta pääluokasta. Yksi teoksista oli ei-populaari ja kolme teosta aiheesta, josta en tiennyt käytännössä yhtään mitään etukäteen. Näin ollen saavutin haasteessani kolmannen tason. 

Kommentit

  1. Nostan hattua, että sait luettua nuo kvanttimekaniikan kirjat. :) Luulen, että en olisi itse pystynyt samaan suoritukseen.

    Oma haastekoontini on täällä: http://kirjahilla.blogspot.com/2018/06/haastekoonti-tietokirjahaaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos osallistumisesta. Olihan noissa kvanttimekaniikan opuksissa aika työ ja varmasti riittäisi vielä vaikka kuinka paljon omaksuttavaa niistäkin, mutta ainakin oli lopulta tosi mielenkiintoista.

      Poista
  2. Hei! Oma koontini löytyy seuraavasta linkistä https://wordpress.com/read/feeds/72509616/posts/1885910211. Painotin aiheiden valinnassa blogin teemaa eli dekkareita ja poliisin työtä. Itse asiassa kirjoittamisen oppaita olisin lukenut mielelläni, mutta oppaitahan tähän ei saanut valita. Kiitos haasteesta! terv. pienisuuripiiri.blog

    VastaaPoista
  3. Tervehdys! Minäkin tein oman koontini, löytyy täältä: https://sanojalauseita.wordpress.com/2018/06/15/tietokirjahaasteen-koonti/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit